EIREEN

Praktijk voor uw welzijn

Familieopstelling voor werk en privé

Heb jij een thema in je leven wat steeds terugkomt. Of wil je duidelijkheid ergens over?

Familieopstellingen helpen je op de snelst denkbare manier antwoorden te verkrijgen op tal van oprechte vragen. Een familieopstelling kan zowel zakelijk als privé worden toegepast.

Tijdens een familieopstelling help ik je bij het oplossen van persoonlijke problemen binnen families, relaties of werksituaties. Veel mensen lopen in hun leven tegen hun eigen gedrag aan, doen dingen die ze niet zouden willen doen of weten niet wat ze willen. De kern van het probleem ligt in het onderbewustzijn. Een familieopstelling,

  • Helpt je inzicht te krijgen in je persoonlijke problemen en moeilijkheden
  • Bevrijd je van belemmerende patronen, emoties en gedrag
  • Geeft je inzicht in wie je bent, wat je wilt en welke plek jij inneemt in je leven
  • Is oplossingsgericht. Ook bij zakelijke vraagstukken en gezondheidsproblemen

Heb je een vraag?. Sta je voor een keuze of keuzes? Heb je een plan maar weet je niet hoe je het moet aanpakken? Dan is dit ook een erg mooie methode om inzicht te krijgen.

Als we wisten wat ons in de weg zat, hadden we het allang veranderd. Met de familieopstellingen gaan we direct naar het onderbewustzijn, naar de kern van een probleem. Het helpt je diepe inzichten te krijgen in wat jou tegenhoudt om meer balans, vertrouwen, rust en geluk te ervaren. Uiteindelijk is bevrijding van oude ballast het doel, zodat jij verder kunt.

Familieopstellingen helpen bij het oplossen van persoonlijke problemen en moeilijkheden binnen families, relaties en werksituaties.

De werkwijze bij een familieopstelling

In een groep van ongeveer tien mensen brengt één van de deelnemers een thema in. Met behulp van de begeleider wordt de vraag helder geformuleerd. De begeleider vraagt de inbrenger representanten te kiezen die staan voor leden van het gezin of organisatie van herkomst.

De opsteller plaatst deze representanten intuïtief in de ruimte. Heel bijzonder is dat, zodra deze representanten opgesteld zijn, zij dezelfde gevoelens en beleving hebben als de werkelijke personen uit dat familiesysteem. Nadat de representanten door de opsteller zijn opgesteld,mogen zij hun werkelijke plaats innemen. Daardoor kan de ziel haar werk doen en ontvouwt zich een beeld waarin verstrikkingen, dynamiek en disbalans zichtbaar en vooral voelbaar worden.

Dit hele proces wordt begeleid door de begeleider. Dan ontstaat er een nieuw beeld, waardoor liefde weer gaat stromen en nieuwe keuzes mogelijk zijn.

Individuele opstelling

Bij een individuele opstelling geldt dezelfde uitgangspunten als bij een groepsopstelling. Het verschil zit in de vorm en mogelijk ook de dynamiek. Mogelijk vind je het niet fijn om je probleem in een groep te bespreken. Of er is gewoonweg geen groep voorhanden dan is een individuele opstelling een uitkomst.

De levende representanten worden in de individuele opstelling vervangen door (playmobil) poppetjes. Het is een speelse en creatieve manier om een thema in beeld te brengen. Na de opstelling kan een foto gemaakt worden van de eindopstelling ter ondersteuning voor de toekomst.

Wat heb je als voorbereiding voor je eigen opstelling nodig?

Je hebt een vraag of een probleem waar je graag opheldering over wenst of waar je van af wilt. Dat kan zowel een persoonlijk als een relatieprobleem zijn, of angsten die je in de greep houden, moeilijkheden met de opvoeding van je kinderen, een ziekte, onzekerheid , enz. Als je het moeilijk vind om een duidelijke vraag te formuleren, doen wij dit samen in overleg.

Voor persoonlijke doorbraak, zakelijk en privé

Door familieopstellingen wordt duidelijk welke plek jij inneemt in je familie of relatie. Een familieopstelling helpt je om een inzicht te krijgen. Daarmee help je jezelf te bevrijden van oude belemmerende patronen, emoties en gedrag. Een familieopstelling kan bij alle vragen ingezet worden: over ziektes, geld, werk, relaties, families, depressie en emoties. Een familieopstelling geeft zelfinzicht en een aanzet tot verandering. Maak snel een afspraak!